Recepty

 

 

Valašské škračky s vejcem / LC

  Počet porcí: 2–3 Doba přípravy: 15 minut    Netradiční specialita s rychlou přípravou!   Suroviny Valašské škračky 1 sklenice Cibule Sádlo Vejce 1–2 kusy   Postup Cibulku orestujeme na sádle, přidáme obs...

Bramborové placičky s jelitovým prejtem

  Počet porcí: 4 Doba přípravy: 30 minut + uvaření brambor   Bramboráčky trochu jinak!   Suroviny Vařené brambory 500 g Česnek 3 stroužky Vejce 1 ks Jelitový prejt 1 sklenice Hladká mouka 1 PL Majoránka Sůl Pepř O...

Škvarkové placičky

  Počet porcí: cca 35 ks Doba přípravy: 80 minut + doba kynutí   Tyto placky jsou sázka na jistotu!   Suroviny Škvarky – 120 g (rozehřejeme a scedíme 2 sklenice Škvarky v sádle) Sádlo 180 g Polohrubá mouka 500 g Mléko ...

Bramborové knedlíky plněné prejtem

  Počet porcí: cca 15 ks knedlíků Doba přípravy: 40 min.+ vaření brambor   Jídlo, které nikdo neodmítne!   Suroviny Brambory uvařené ve slupce 500 g Polohrubá mouka 200 g Vejce 1 kus Dětská krupice 2 polévkové lžíce S...

Prejtové kuličky do polévky

  Počet porcí: cca 20 ks kuliček Doba přípravy: 10–15 minut   Netradiční zavářka, která bude chutnat!   Suroviny Jitrnicový prejt 1 sklenice Vejce 1 kus Hladká mouka 1 polévková lžíce Strouhanka 2 polévkové lžíce Sůl ...

Pomazánka z červené řepy s vlašskými ořechy

  Počet porcí: 2–3 Doba přípravy: 10 minut (bez uvaření červené řepy)   Skvělá a zdravá svačina.   Suroviny 1 středně velká červená řepa 1-2 kelímky smetanového krémového sýra (Gervais, Lučina) malý stroužek česneku hr...

Taštičky plněné prejtem

  Počet porcí: cca 30 ks taštiček Doba přípravy: 20 minut + pečení   Skvělá chuťovka pro návštěvu.   Suroviny Jitrnicový prejt (1 sklenice) listové těsto 1 vejce Na posyp: kmín celý, mák, hrubozrnná sůl   Postup...

Valašské škračky s bramborem a dušeným zelím

  Počet porcí: 2–3 Doba přípravy: 30 minut   Valašská delikatesa, která překvapí.   Suroviny Valašské škračky (1 sklenice) cibule olej/sádlo brambory větší velikosti (uvařené ve slupce) dušené zelí (připravené dle vla...

Opečený luncheonmeat se salátem

  Počet porcí: 2-3 Doba přípravy: 15 minut   Neskutečně rychlý oběd nebo večeře.   Suroviny 1x sklenice Luncheonmeatu míchaný salát nebo zelenina dle chuti   Postup Sklenici luncheonmeatu objedeme nožem, obsah vy...

Červená čočka s vepřovkou

  Počet porcí: 2- 3 Doba přípravy: 30-40 minut   Chutné jídlo plné bílkovin.   Suroviny 1x sklenice Tatínkova vepřovka 1x cibule 1x stroužek česneku 250 g červené čočky (nenamáčí se předem) 600 ml vody 1 lžíce hladké...

Nahoru
17 položek celkem