Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

 

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 60 minut

 

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Rychlovka k obědu na chatě!

 

Suroviny

1 ks sklenice Tatínkovy vepřovky

2 ks cibule

sádlo nebo olej

sůl

pepř

vařené brambory

pažitku nebo petrželku

bylinky nebo koření

zeleninu sezonní dle chuti: cuketu, lilek, ředkvičky, kedluben...

 

Postup

Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a scedíme. Čerstvou zeleninu omyjeme, očistíme, pokrájíme na menší kousky a orestujeme na malém množství oleje na zkus. Ochutíme sojovou omáčkou či solí a bylinkami, kořením.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a na malém množství tuku orestujeme do sklovata. Přidáme obsah sklenice Tatínkovy vepřovky, dobře opepříme (lze přidat strouhaný česnek, majoránku, drcený kmín, tymián...) vše necháme na mírném plameni krátce provařit.
 
Brambory omastíme tukem z vepřové směsi a posypeme pažitkou.
 
Přidáme vepřovou směs, orestovanou zeleninu a podáváme.
 
 

 

Dobrou chuť!

 

Zdroj: recepty.cz