Jihočeský bramborový bác

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 60 minut

 

Jihočeský bramborový bác

Škvarky, jak je možná neznáte, ale co pořádně zasytí!

 

Suroviny

1 kg brambory

100 g anglická slanina

1 ks sklenice Škvarky v sádle

1/2 veka

2 vejce

4 ks stroužek česneku

4 PL hladká mouka

4 PL mléko

sůl

pepř mletý

kmín drcený

 

Postup

Jednu polovinu brambor uvaříme ve slupce a po vychladnutí je nastrouháme nahrubo. Druhou polovinu brambor oloupeme a syrové je také nastrouháme nahrubo.

Obě směsi dáme dohromady.
 
Do brambor přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, mléko, pepř, sůl, kmín a posekané nebo pomleté Škvarky v sádle a vše promícháme.
 
Na plátky nakrájenou veku naskládáme na dno sádlem vymazaného pekáče. Veku potřeme bramborovou směsí, poklademe anglickou slaninou a dáme zapéct do trouby na 180 °C a upečeme dozlatova.
 
Pokrm podáváme teplý s kysaným zelím nebo čerstvou zeleninou.

 

Dobrou chuť!

 

Zdroj: igurmet.cz