Světlá zabíjačková polévka

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 60 minut

 

Světlá zabíjačková polévka

Polévka jako hlavní chod!

 

Suroviny

100 g krup

20 g sádla

1 ks sklenice Jitrnicového prejtu

1 litr vývaru (z ovaru)

1 stroužek česneku

sůl

hrst vepřového masa (vařené z ovaru, nakrájené na kousky)

sůl

pepř mletý

zázvor mletý

 

Postup

Kroupy propláchneme, nasypeme do kastrůlku. Přidáme sádlo, osolíme a zalijeme vodou tak, aby voda sahala 3 cm nad kroupy.

Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a kroupy vaříme pod pokličkou asi 40 minut do změknutí.
 
Do scezeného ovarového vývaru nasypeme uvařené kroupy, obsah sklenice Jitrnicového prejtu a povaříme 5 minut.
 
Nakonec do polévky přidáme nakrájené ovarové maso, prolisovaný česnek, dochutíme majoránkou, mletým zázvorem, mletým pepřem a podle potřeby dosolíme.
 
Hotovou polévku posypeme nakrájenou petrželkou.

 

Dobrou chuť!

 

TIP: Do polévky použijte místo klasických krup raději drobnější krupky. Jsou dříve hotové a lépe stravitelné.

 

Zdroj: igurmet.cz