Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Polévka jako hlavní chod!
Suroviny
100 g krup
20 g sádla
1 ks sklenice Jitrnicového prejtu
1 litr vývaru (z ovaru)
1 stroužek česneku
sůl
hrst vepřového masa (vařené z ovaru, nakrájené na kousky)
sůl
pepř mletý
zázvor mletý
Postup
Kroupy propláchneme, nasypeme do kastrůlku. Přidáme sádlo, osolíme a zalijeme vodou tak, aby voda sahala 3 cm nad kroupy.
Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a kroupy vaříme pod pokličkou asi 40 minut do změknutí.Do scezeného ovarového vývaru nasypeme uvařené kroupy, obsah sklenice Jitrnicového prejtu a povaříme 5 minut.
Nakonec do polévky přidáme nakrájené ovarové maso, prolisovaný česnek, dochutíme majoránkou, mletým zázvorem, mletým pepřem a podle potřeby dosolíme.
Hotovou polévku posypeme nakrájenou petrželkou.
Dobrou chuť!
TIP: Do polévky použijte místo klasických krup raději drobnější krupky. Jsou dříve hotové a lépe stravitelné.
Zdroj: igurmet.cz