Studentský řízek

 

Počet porcí: 2–3

Doba přípravy: 20 minut

 

Studentský řízek

Jednoduchý a rychlý řízek!

 

Suroviny

1 ks sklenice Luncheon Meat

1 ks vejce

hladkou mouku

strouhanku 

sůl

brambory jako přílohu

olej nebo sádlo na smažení

 

Postup

Otevřeme sklenici lančmítu, zevnitř ji objedeme nožem tak, aby se obsah oddělil od stěn sklenice. Obsah vyklopíme a nakrájíme na 1–1,5 cm silné plátky.

Poté obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci se špetkou soli a následně ve strouhance.

Takto připravený řízek smažíme na oleji nebo sádle dozlatova. Po usmažení zbavíme řízek přebytečného tuku odležením na ubrousku.

Podáváme například s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.

 

Dobrou chuť!

 

TIP: Jako přílohu můžete zvolit i zeleninový salát nebo výborné zázvorové chutney