Počet porcí: 2–3
Doba přípravy: 20 minut
Jednoduchý a rychlý řízek!
Suroviny
1 ks sklenice Luncheon Meat
1 ks vejce
hladkou mouku
strouhanku
sůl
brambory jako přílohu
olej nebo sádlo na smažení
Postup
Otevřeme sklenici lančmítu, zevnitř ji objedeme nožem tak, aby se obsah oddělil od stěn sklenice. Obsah vyklopíme a nakrájíme na 1–1,5 cm silné plátky.
Poté obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci se špetkou soli a následně ve strouhance.
Takto připravený řízek smažíme na oleji nebo sádle dozlatova. Po usmažení zbavíme řízek přebytečného tuku odležením na ubrousku.
Podáváme například s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.
Dobrou chuť!
TIP: Jako přílohu můžete zvolit i zeleninový salát nebo výborné zázvorové chutney