Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Zajímavý a chutný pokrm!
Suroviny
1 kg brambor (uvařené a oloupané)
2 ks vajec
1 ks sklenice Tlačenky
50 g strouhanky
40 g másla
2,5 dcl hovězího vývaru
30 g zelí (dušené)
sůl
Postup
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky.
Vychlazenou sklenici Tlačenky zevnitř objedeme nožem tak, aby se obsah oddělil od stěn sklenice. Tlačenku vyklopíme a nakrájíme na tenčí plátky.
Ohnivzdornou mísu nebo pekáč vymažeme máslem a poklademe vrstvou brambor. Přidáme vrstvu zelí a poté vrstvu tlačenky. Vše zakončíme opět vrstvou brambor. Povrh pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a dáme krátce zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Poté vše zalijeme osoleným studeným vývarem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, posypeme strouhankou, opět pokapeme máslem, a vrátíme do trouby a necháme zapéct dozlatova.Dobrou chuť!
Zdroj: igurmet.cz