Zapékané brambory se zelím a tlačenkou

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 50 minut

 

Zapékané brambory se zelím a tlačenkou

Zajímavý a chutný pokrm!

 

Suroviny

1 kg brambor (uvařené a oloupané)

2 ks vajec

1 ks sklenice Tlačenky

50 g strouhanky 

40 g másla

2,5 dcl hovězího vývaru

30 g zelí (dušené)

sůl

 

Postup

Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky.

Vychlazenou sklenici Tlačenky zevnitř objedeme nožem tak, aby se obsah oddělil od stěn sklenice. Tlačenku vyklopíme a nakrájíme na tenčí plátky.

Ohnivzdornou mísu nebo pekáč vymažeme máslem a poklademe vrstvou brambor. Přidáme vrstvu zelí a poté vrstvu tlačenky. Vše zakončíme opět vrstvou brambor. Povrh pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a dáme krátce zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Poté vše zalijeme osoleným studeným vývarem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, posypeme strouhankou, opět pokapeme máslem, a vrátíme do trouby a necháme zapéct dozlatova.
 

Dobrou chuť!

 

Zdroj: igurmet.cz