Oceněné produkty jsou známkou kvality

 

Máme rádi kvalitní a poctivé jídlo a věříme, že vy také. Proto jsme si pro hledání a výběr produktů na náš e-shop stanovili velmi přísná kritéria na původ, kvalitu a originalitu, abychom vám, našim zákazníkům, nabídli opravdu to nejlepší.

Velkou pozornost věnujeme také čistotě složení bez špetky chemie. Dnes vám představíme některé výjimečné produkty z naší nabídky, které jsou ověnčené prestižními oceněními, a to i na mezinárodní úrovni. O jaká ocenění se tedy konkrétně jedná?

Oceněné produkty

Více o našem záměru přinést výjimečné trvanlivé dobroty na váš stůl si můžete přečíst také na našem webu v sekci O nás.

 

Great Taste

Tato britská soutěž je v gastronomii něco jako filmový Oskar. Je to největší mezinárodní soutěž svého druhu. Great Taste je značka pro to nejlepší jídlo a pití. Smyslem této soutěže je vybrat a podpořit ty nejlepší produkty od malých výrobců nejen v Anglii, ale po celém světě. Při hodnocení produktů nezávislými odborníky je laťka kvality této soutěže opravdu velmi vysoko. Zároveň tak šíří povědomí o kvalitním jídle nejen mezi regionálními odběrateli, ale i na mezinárodní úrovni. Nejde zde o marketingové zpracování produktu, ani o nejoriginálnější obal, ale pouze a jen o CHUŤ!

A také o hvězdy – čím víc, tím líp. Nejvýše oceněné produkty ochutná a hodnotí přes dvě desítky nezávislých porotců, kteří se musí shodnout na verdiktu. Soutěže se účastní přes 12 tisíc výrobků z celého světa, takže konkurence je veliká a vítězové jsou opravdu ti nejlepší z nejlepších.

Ocenění Great Taste – Broskev s levandulí

Vítězové Great Taste mají právo označit své výrobky známkou s příslušným počtem hvězdiček:

3 hvězdičky = NEJVYŠŠÍ OCENĚNÍ, získá jej méně než 2 % z přihlášených produktů

2 hvězdičky = produkt NADSTANDARDNĚ LAHODNÝ

1 hvězdička = označení produktu za DELIKATESU

Je nám velkou ctí, že u nás na Poctivé potravině vám můžeme takový produkt nabídnout. Džem Broskev s levandulí od Rose Garden je zkrátka opravdová delikatesa. Marmelády a džemy od paní Jozefíny Růžičkové mají vysoký podíl ovoce a jsou méně sladké. Vyrobeny jsou z kvalitních domácích ingrediencí, vařeny tradičními postupy, ručně a šetrně zpracovávány. Opakovaně získávají ocenění v mezinárodních soutěžích. Například v roce 2016 a 2017 získala paní Růžičková celkem 16 medailí na The World's Original Marmalade Awards v britské Cumbrii (soutěž na úrovni „mistrovství světa“ v citrusových marmeládách).

 

Česká chuťovka

Další oceněný produkt, který najdete v naší nabídce od Rose Garden je džem Jahoda s vanilkou, který získal ocenění Česká chuťovka. Jedná se o soutěž, jejímž cílem je ocenit nejchutnější české potraviny a zároveň tak podpořit místní zemědělství i potravinářský průmysl. Nejdůležitějším kritériem, které musí výrobek splňovat, jsou vynikající chuťové parametry, jeho vysoká kvalita, a neméně důležité jsou vzhled a konzistence výrobku. Spojením těchto parametrů a českým původem potravin je značka Česká chuťovka zcela nezaměnitelná s jinými oceněními, která jsou v ČR udělována. A to určitě tento džem splňuje na 100 %.

Ocenění Česká chuťovka – Jahoda s vanilkou

 

Regionální potravina

Ocenění značkou Regionální potravina již třináctým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Projekt má za cíl podpořit domácí výrobce lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky ze 13 krajů. Výrobky oceněné značkou Regionální potravina prokazují jedinečnost v porovnání s běžnou produkcí dostupnou na trhu, ať už se jedná o tradiční recepturu typickou pro daný kraj, originální výrobní postup nebo využití specifické regionální suroviny. Oceněné Regionální potraviny splňují ty nejpřísnější evropské i národní požadavky na kvalitu potravin. Domácí výrobci jsou totiž oproti dovozcům více vystaveni tlaku na kvalitu ze strany spotřebitelů.

Ocenění Regionální potravina – Škvarky v sádle

Zelenomodré logo Regionální potravina na obalech výrobků spotřebiteli zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z domácí produkce. Produkt musí být vyroben na území kraje, ve kterém bylo ocenění uděleno, a ze surovin dané oblasti. V naší nabídce najdete hned několik výrobků s tímto oceněním.

 

BESKYDY originální produkt

Na území Beskyd se můžete při nákupech setkat s výrobky označenými speciálním logem BESKYDY originální produkt. Tato značka znamená, že výrobky prošly přísným procesem certifikace, který zákazníkovi garantuje jejich skutečný původ v Beskydech.

Místní původ však není jedinou podmínkou pro udělení značky. Značené výrobky musí přispívat k dobrému jménu regionu, proto musí být také dostatečně kvalitní, šetrné vůči životnímu prostředí a jedinečné ve vztahu k Beskydům – vyrobené tradiční technologií, ručně nebo z místních surovin, výjimečné svou vysokou kvalitou.

Logo Beskydy originální produkt vychází z motivů tradiční lidové tvorby, která je svázána s dlouholetou tradicí, lidskou zručností a osobním přístupem při výrobě. A výrobky firmy Machač se přesně těmito zásadami řídí již dlouhých 30 let. Je nám ctí vám 9 oceněných produktů z tohoto řeznictví na našem e-shopu nabídnout.

Ocenění BESKYDY originální produkt – Valašské škračky

Všechny produkty od Machače najdete i v krásných a praktických dárkových sadách po čtyřech nebo osmi kusech. Obzvlášť oblíbené, jako vizuálně i chuťově atraktivní dárek, jsou sady tří masových skleniček v unikátní trojúhelníkové krabici.

Poctivá potravina – Dárková sada Tatínkova edice

 

Vyberete si i z nabídky dalších dárkových balíčků:


 

 

*Minimální trvanlivost 6 měsíců.