Značka Fajna pasta

 

Za značkou Fajna pasta stojí manželé Mikundovi a jejich láska k Itálii, kde mají spoustu přátel, a ke kulinářským pokladům této krásné země. Jejich sympatie k italské kultuře, jídlu a pití byly tak silné, že dospěli k životnímu rozhodnutí ukončit své dosavadní podnikání a začít se věnovat tomu, co jim přináší radost – vyrábět doma v Beskydech kvalitní těstoviny s chutí. Konzultovali svůj záměr i technologie se svými italskými přáteli, osobně objeli a navštívili mnohé italské mlýny a vybrali pro svůj záměr tu nejlepší semolinovou mouku. Vymysleli vlastní zajímavé kombinace základního těsta s různobarevnou zeleninou či bylinkami, a tím dosáhli u svých výrobků nejen vysoce atraktivního vzhledu, ale také výborné chuti a nutriční plnosti.

Manželé Mikundovi se neomezují pouze na výrobky z italské semolinové mouky, ale používají i kvalitní české suroviny, mouky celozrnné špaldové a žitné. Vyrábějí i klasické české polévkové nudle vlasové a řezané. Jejich Nudle polévkové s libečkem a petrželkou získaly prestižní ocenění Ministerstva zemědělství Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2021.

Postupně rozšířili svůj sortiment také o vynikající risotta z rýže pěstované v Itálii a z bylinek, zeleniny a hub od místních českých farmářů. Také zařadili výrobu bylinkových a zeleninových kořenících směsí na těstoviny a do polévek.

Oživte Váš rodinný stůl originálním jídlem s chutí slunné Itálie.