Oslavte 8. března Mezinárodní den žen

 

Již za pár dní oslavíme Mezinárodní den žen, mezinárodně uznávaný svátek, ustanovený Organizací spojených národů na 8. březen.

Jistě mnozí z Vás vzpomínáte na to, jak byl tento ušlechtilý svátek minulým režimem unesen a zneužit pro stranickou propagandu, kdy býval spojen s bouřlivými oslavami.

Tyto časy jsou naštěstí již za námi a můžeme se naplno vrátit k původnímu významu tohoto svátku, jehož poselstvím je úcta k ženě, jejím rovným právům a spravedlnosti. Dnes to bereme jako samozřejmost, ale ještě za první světové války ženy například nemohly volit a jejich postavení ve společnosti bylo značně upozaděno.

O změnu tohoto stavu se zasloužily především ženy v západních zemích, hlavně ve Velké Británii a v USA. Dlouhá léta neúnavně vystupovaly proti zkostnatělému myšlení nejen mužů, ale i žen, a jejich činnost přinášela ovoce. Sebevědomí pracujících žen postupně rostlo.

Dne 8. března 1908 proběhla v New Yorku generální stávka švadlen za volební právo žen, která byla politicky podpořena Americkou socialistickou stranou. Hlas žen tak byl konečně pořádně slyšet a jejich postavení ve společnosti se začalo měnit.

Připomeňme si v těchto dnech s vděčností události minulé a oslavme je důstojně. Vyjádřete úctu důležitým ženám Vašeho života a obdarujte je pěkným a kvalitním jedlým dárkem. V našem e-shopu je možností mnoho, doporučujeme navštívit stránku Dárkové balíčky a vybrat si – speciálně pro ženy jsme připravili Balíček Letní zahrada, Balíček Vůně levandule a Balíček Zdraví z přírody.