Připravte se na přicházející jaro

 

Zahalte svou přípravu jídla do pomyslně zeleného kabátku a oslavte tak příchod jara. Přinášíme vám tipy, jak oživit servírování do svěží zelené barvy, která k prvním jarním dnům rozhodně patří.

První poslové jara

Konečně přichází sezona plná chutné zeleniny. A pár tipů, jak oživit pohoštění nejen první jarní den, si ulovíte právě v tomto článku. Uvidíte, že budou vaši strávníci příjemně překvapení a podaří se vám navodit tu pravou atmosféru.

 

Chutně a jednoduše

Využijte jarní sezony a připravte zelený chřest. Jednoduchá příprava, kdy předem uvařený chřest jemně proženete na rozehřáté pánvi s máslem. Tím kouzelným zpestřením bude právě himálajská sůl, která dokonale tuto pochoutku ochutí. Ať už chřest využijete jako přílohu nebo jako samotnou lahůdku místo slaných chipsů, zamilujete se.

Chřest s bylinkovou solí

 

Zeleně a originálně

I jednoduchá večeře, jako těstoviny, nemusí být fádní a bez nápadu. Jsou rychlá záchrana, kterou připravíte během pár minut pro romantiku ve dvou, ale i pro pěknou hrstku přátel. Oživení v podobě širokých těstoviny fettuccine překvapí svou chutí i vzhledem. Přihoďte je na rozpuštěné máslo s česnekem a cibulkou, přidejte mléko či smetanu a pravé bazalkové pesto. Například to naše poctivé pesto s mandlemi umí dělat opravdu zázraky. Pak už jen záleží na vašich preferencích. Oživte o sušená rajčata, parmezán, bazalku, čerstvý špenát či černé olivy.

Fettuccine s bazalkovým pestem

Pro vaše ratolesti

V neposlední řadě se nesmí zapomenout na ty nejmenší. Rozzařte jim nejen jejich očka, ale i chuťové buňky. Klasiku jako palačinky při přípravě ozvláštněte o lžíci či dvě matcha prášku (nemusíte se bát, v takto malém množství dětem neuškodí), díky kterému se pěkně zazelenají. Pak už jen vyberte tu správnou marmeládu či džem. Nebojte se popustit uzdu a dopřejte svým ratolestem netradiční chuť. Třeba takový meruňkový džem s levandulí, ten pak využijete do svých zdravých snídaní nebo jako přílohu k masu v podobě grilovací omáčky.

Palačinky s meruňkovým džemem

 

Další zelené produkty z naší nabídky


 

Fotogalerie


Jarní bledule Jarní listy