30 let značky Machač

 

Rok 2022 je pro firmu Machač z Mořkova významným jubilejním rokem.

Před 30 lety, v roce 1992, byla firma založena jako rodinná společnost, s cílem věnovat se naplno tomu, co bylo zakladatelům dlouholetým koníčkem – starobylému řeznickému řemeslu. Počátky podnikání byly velmi skromné a podmínky připomínaly spíše větší rodinnou zabíjačku – prasata se pařila v trocích, veškeré výrobky se vyráběly podle původních místních receptur a uzení probíhalo v klasických udírnách voňavým kouřem z dubového dřeva.

Za těch 30 let jsme ušli velký kus cesty – náš provoz jsme rozšířili a technologii výroby zmodernizovali. Překonali jsme spoustu překážek a vystoupali na mnoho vrcholů. To zásadní se však nezměnilo – stále úspěšně vyrábíme masné výrobky v duchu staletých tradic, šíříme odkaz mistrů řeznického řemesla a produkujeme masné výrobky té nejvyšší kvality.

Cílevědomě budujeme značku regionálního výrobce kvalitních masných produktů. O tom, že se nám to daří, svědčí získání prestižního ocenění Regionální potravina pro naše výrobky Tatínkova šunka (2018), Uzený bůček speciál (2019) a Škvarky v sádle (2021), dále získání značky BESKYDY originální produkt v roce 2021 pro produkty z našeho Skleničkového programu.

Provozujeme síť 8 kamenných prodejen Machač řeznictví a uzenářství v okruhu do 30 km od sídla firmy, kde prodáváme všechny naše řeznicko-uzenářské výrobky.

V loňském roce jsme také spustili provoz e-shopu Poctivá potravina s trvanlivými potravinami vysoké kvality. Zde kromě našich masových specialit prodáváme také zajímavé trvanlivé potraviny od menších výrobců, kteří s námi sdílejí podobnou filozofii a své výrobky tvoří poctivě, se srdcem na dlani.

Ohlédneme-li se zpět, přes závoj času, vidíme za sebou kus poctivé práce. Jsme tady. Jsme tady pro Vás. Děkujeme.