Den svatého Valentýna

 

Svátek všech zamilovaných neboli Den svatého Valentýna oslavíme 14. února. K tomuto dni se pojí legenda o knězi Valentýnovi, který se vzepřel císaři, který zakázal sňatky, protože se obával, že zamilovaní vojáci nebudou chtít do boje. Biskup Valentýn však i přes jeho zákaz mladé zamilované páry oddával. Za svou láskyplnou činnost byl tvrdě potrestán, byl chycen a 14. února roku 269 zahynul mučednickou smrtí. Jeho oddanost zamilovaným a oběť, kterou byl ochoten kvůli lásce ostatních podstoupit, si dodnes s úctou připomínáme.

Na svátek svatého Valentýna oslavujeme kouzlo zamilovanosti a stálé lásky. Je to krásná příležitost, jak dát našim milovaným najevo, že jsou pro nás v životě tím nejcennějším, a potěšit je pěkným dárkem.

Připravili jsme pro Vás pro tuto příležitost několik dárkových balíčků, plných kvalitních a trvanlivých dobrot. Muži ocení naše masové speciality v Dárkové sadě Tatínkova edice (balení obsahuje tatínkovu paštiku, Tatínkovu klobásu a tatínkovu vepřovku) nebo v Dárkové sadě Valašská zabíjačka (uvnitř najdete Tlačenku, Jitrnicový prejt a Jelitový prejt). Ženu potěšíte našimi sladkými balíčky: Valentýnský balíček Vůně levandule (Levandulový sirup a džem Broskev s levandulí), Valentýnský balíček Letní zahrada (Sedmikráskový sirup a džem Jahoda s vanilkou) nebo Valentýnský balíček Zdraví z přírody (Sirup Volný dech a džem Švestka a arónie).