Bramborové placičky s jelitovým prejtem

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut + uvaření brambor

 

Bramborové placičky s jelitovým prejtem

Bramboráčky trochu jinak!

 

Suroviny

Vařené brambory 500 g

Česnek 3 stroužky

Vejce 1 ks

Jelitový prejt 1 sklenice

Hladká mouka 1 PL

Majoránka

Sůl

Pepř

Olej na smažení

 

Postup

Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme nadrobno pokrájený jelitový prejt a vejce.

Ochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou, promícháme a zahustíme moukou. Mokrou rukou tvarujeme placičky, které smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pokládáme na ubrousek, aby nám odsál přebytečnou mastnotu.

Podáváme s bramborovou kaší, se zelím nebo na krajíčku čerstvého pečiva s kyselou okurkou.

 

Dobrou chuť!

 

TIP: Před smažením můžeme obalit ještě ve strouhance, placičky pak budou ještě křupavější.