Tatínkova paštika ve spíži je pravý poklad

 

Když se řekne paštika, vybaví se nám většinou kulatá nízká plechovka nebo hliníková vanička, kterou s sebou vozíme na dovolenou, výlety nebo ji máme v lednici připravenou pro případ nouze. Na pultech najdeme paštiku ve staniolu, v umělém střívku nebo třeba jako paštikový srnčí hřbet.

Tatínkova paštika je poklad spíže

Naše Tatínkova paštika ve skle je výrobek, který však má trochu jiné parametry než běžná paštika z obchodu. Je jemná, decentně kořeněná tak, aby vynikla chuť pečeného masa, kterého je plná, a především v ní nejsou vůbec žádná „éčka“. Je trvanlivá, můžete si ji vzít s sebou na dovolenou, výlety, i pod ten stan, anebo ji mít ve spíži připravenou pro případ, že přijde nečekaná návštěva.

Tatínkova paštika

A ano, čtete správně, můžete ji mít ve spíži, a ne v lednici! Tato paštika je opravdu vyrobena tak, že i bez použití chemie Vám vydrží při pokojové teplotě minimálně rok od výroby ve skvělé kondici a nezabere Vám tak místo v lednici.

 

Tatínkova paštika na vašem stole

Na slavnostní tabuli, podávaná na čerstvém pečivu a doplněná brusinkami, udělá skvělou službu jako jednoduchý a chutný předkrm.

Brusinky nejen ke svíčkové

Samozřejmě, na jakémkoli oblíbeném pečivu, třeba se zeleninou, je to také praktická a rychlá svačina.

Máte-li doma malé rošťáky, tak chlebík namazaný paštikou při chvilce času ozdobte veselým obličejem ve tvaru zvířátka, a uvidíte, že vaše děti takovou svačinku zbaští v mžiku, s radostí,... a bez řečí :-)

Tatínkova paštika

A klidně si ji dejme i k večeři. Takový křupavý dozlatova opečený toust namazaný paštikou a s přílohou podle vaší chuti, to už jednoho opravdu příjemně naladí.

 

Použijte Tatínkova paštiku také jako pohoštění pro návštěvu. Aby paštika hezky vypadala, a chuťový zážitek byl co nejzajímavější, můžete paštiku ozdobit chilliádou, která podtrhne jemnou chuť paštiky. Nebo ji vyzkoušejte vylepšit ořechy. My jsme vytvořili malé kuličky z paštiky a obalili je v mletých oříškách, nebo jsme jednohubku jen ořechem ozdobili.

Chilliáda jemná

Na talíři ji pak můžete kombinovat se zeleninou a výsledkem budete mile překvapeni.

 

Pošlete nám fotky, s čím jste Tatínkovu paštiku zkoušeli kombinovat vy a inspirujte i ostatní. Autor nejzajímavějšího receptu od nás dostane dárek. Těšíme se!

 

 

Prohlédněte si také další naše masové speciality: