Mezinárodní den mužů oslavíme 19. listopadu!

 

Víte o tom, že i muži mají svůj svátek? Od roku 1999 se vždy 19. listopadu slaví Mezinárodní den mužů, a to přibližně v 70 zemích světa!

O mužský svátek usiloval profesor Thomas Oaster z Univerzitního centra pro mužské studie v Kansasu, který již v roce 1992 uspořádal první, i když malé, mezinárodní setkání příznivců této myšlenky.

Na nápad profesora Oastera navázal v roce 1999 profesor Jerome Teelucksingh z Univerzity Západní Indie, který pozval muže z Trinidadu a Tobaga, aby 19. listopadu, v den narozenin profesorova otce, oslavili pozitivní mužské vzory. Ten den se také konal zápas týmu Trinidadu a Tobaga, který usiloval o kvalifikaci na světový šampionát, a dle profesorových slov „vytvořil jednotu, jež překročila genderové, náboženské a etnické rozdíly“.

Zastánci Mezinárodního dne mužů se snaží propagovat mužské vzory nejen z řad filmových a sportovních hvězd, ale i obyčejné muže, vyzdvihovat pozitivní mužské skutky přínosné pro společnost, starat se o mužské zdraví a fyzickou, sociální, duševní i duchovní spokojenost, a šířit osvětu o diskriminaci mužů. Usilují o bezpečnější svět a o zlepšení vztahů a rovnost mezi muži a ženami.

A to jsou hodnoty, které stojí za to je s našimi drahými muži podpořit a s vděčností oslavit, co říkáte? Obdarujte své milované kvalitními a zdravými dobrotami od Poctivé potraviny! Mírně Vám napovíme – cíl jistě neminete s Dárkovou sadou Tatínkova edice. Vaši drazí si to zaslouží.

Zdroj: Xman.cz