Zapečené těstoviny s vepřovkou

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 1 hodina

 

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Snadný a rychlý oběd či večeře, na kterých si všichni pochutnají. Třeba i s kyselou okurkou.

 

Suroviny

1x sklenice vepřovky

1x střední cibule

½ balíku těstovin

1-2 vejce

2-3 stroužky česneku

1x smetana 12%

hrst kukuřice, hrášku nebo jiné zeleniny

nastrouhaný sýr (dle preferencí)

sůl, pepř

petrželka

 

Postup

Těstoviny uvařte dle návodu. Mezitím si na pánvičce osmahněte na oleji najemno nakrájenou cibulku, ke které po chvíli přidáte sklenici vepřovky, kterou cca 5 minut osmahnete. Přidejte špetku soli, pepře, popř. sušený česnek.

Do misky si nalijte smetanu, do které přidejte dvě vejce, rozdrcený česnek, sůl, pepř, popř. petrželku či jiné oblíbené bylinky a koření a vše dobře rozkvedlejte.

Připravte si zapékací mísu, do které dáte uvařené těstoviny, osmahnutou vepřovku s cibulkou a celé zalijte připravenou směsí se smetanou. Vše mezi sebou promíchejte.

Do předehřáté trouby na 180–200 °C vložte zapékací mísu a těstoviny s vepřovkou pečte 30–45 minut. Těsně před dokončením můžete těstoviny zasypat sýrem, který necháte rozpustit a zezlátnout.