Luncheon Meat hamburger

 

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 20 minut

 

Luncheon Meat hamburger

Jednoduchá verze hamburgeru, kde využijete i luncheon meat, který jste si přibrali na dovolenou, nebo který Vám leží ve spíži.

 

Suroviny

1x sklenice Luncheon meat

olej (nemusí být)

2x vejce

2x hamburgerová bulka

½ červené cibule

lístky křupavého salátu

2 lžíce majonézy, hořčice, kečupu (dle chuti)

plátky okurky (kyselá nebo sladká)

4x plátek rajčete

2x plátek sýru (dle chuti)

ostatní oblíbené přísady (chilli, vejce, slanina, smažená cibulka, jarní cibulka)

 

Postup

Luncheon meat vyndejte ze sklenice a nakrájejte na 1–2 cm vysoká kolečka, která ugrilujete, osmahnete s trochou oleje na pánvičce z každé strany cca 2 minuty nebo opečete v troubě.

Poté už jen stačí do křupava opéct rozkrojenou bulku a připravit si hamburger dle libosti. Velmi oblíbené je pořadí hořčice, plátek salátu, kolečka cibule, plátek luncheon meatu, sýr, rajče, okurka, majonéza.

Pro ty co milují vejce, je skvělým zpestřením také volské oko a osmahnutá slanina. Nezapomeňte oživit chuť trochou chilliády.