Počet porcí: 2
Doba přípravy: 20 minut
Jednoduchá verze hamburgeru, kde využijete i luncheon meat, který jste si přibrali na dovolenou, nebo který Vám leží ve spíži.
Suroviny
1x sklenice Luncheon meat
olej (nemusí být)
2x vejce
2x hamburgerová bulka
½ červené cibule
lístky křupavého salátu
2 lžíce majonézy, hořčice, kečupu (dle chuti)
plátky okurky (kyselá nebo sladká)
4x plátek rajčete
2x plátek sýru (dle chuti)
ostatní oblíbené přísady (chilli, vejce, slanina, smažená cibulka, jarní cibulka)
Postup
Luncheon meat vyndejte ze sklenice a nakrájejte na 1–2 cm vysoká kolečka, která ugrilujete, osmahnete s trochou oleje na pánvičce z každé strany cca 2 minuty nebo opečete v troubě.
Poté už jen stačí do křupava opéct rozkrojenou bulku a připravit si hamburger dle libosti. Velmi oblíbené je pořadí hořčice, plátek salátu, kolečka cibule, plátek luncheon meatu, sýr, rajče, okurka, majonéza.
Pro ty co milují vejce, je skvělým zpestřením také volské oko a osmahnutá slanina. Nezapomeňte oživit chuť trochou chilliády.