EAT-fit
Příběh bezlepkových směsí EAT-fit se začal psát na podzim roku 2013, kdy byl v naší rodině diagnostikován první případ celiakie. Obešli jsme tenkrát obchody, přinesli si domů hromadu bezlepkových potravin a začali ochutnávat. Nejhůře dopadlo pečivo. Vakuovaně balený bezlepkový chléb není pokrm, na který by se jeden těšil. Začali jsme experimentovat a postupně vyzkoušeli celou řadu chlebových směsí bez lepku.
Pamatujeme si poctivý chléb našeho dětství, s měkkou střídkou, bublinami a křupavou vypečenou kůrkou. To byla naše meta a my se jí v rámci možností bezlepkového pečení přiblížili a vytvořili svoji vlastní směs na chléb. Tenkrát jsme žili v zahraničí a měli jsme spoustu návštěv, které jsme hostili jak jinak než naším bezlepkovým chlebem. Tady někde vznikla myšlenka začít naši směs míchat ve větším, nejprve pro přátele a pak i pro všechny ostatní.
Lepku zbavenou mouku ani přidané škroby v našich směsích nenajdete. Zjistili jsme, že to jde i bez nich. Metodou pokus-omyl jsme se propracovali ke směsím vytvořeným výhradně z přirozeně bezlepkových surovin. Díky různým kombinacím poměru bezlepkových mouk, koření a semínkům dosahujeme široké palety chutí.
Čtyřku chlebových směsí KMÍN, SLUNEČNICE, CHIA a DÝNĚ jsme doplnili o low-carb směs SEMÍNKO. A pro všestranné použití v kuchyni vytvořili přirozeně bezlepkovou alternativu polohrubé mouky směs UNIVERSAL. Následovala směs pro zahušťování, omáčky a palačinky BEŠAMEL a speciálky PERNÍČEK a LINECKÁ, které využijete v průběhu celého roku.
Máme v plánu další produkty, které Vám zjednoduší a zpestří Vaše bezlepkové pečení a vaření.