Počet porcí: cca 20 ks kuliček
Doba přípravy: 10–15 minut
Netradiční zavářka, která bude chutnat!
Suroviny
Jitrnicový prejt 1 sklenice
Vejce 1 kus
Hladká mouka 1 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévkové lžíce
Sůl
Pepř
Petrželka
Postup
Do mísy dáme jitrnicový prejt, žloutek, strouhanku, mouku, sůl, pepř, petrželku a vše promícháme.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně zapracujeme do základu. Musí nám vzniknout hmota ne moc tuhá, ze které vlhkou rukou tvarujeme kuličky.
Poté kuličky vaříme cca 5 minut v osolené vodě. Podáváme jako zavářku v masovém vývaru.
Dobrou chuť!
TIP: Nedoporučujeme vařit přímo ve vývaru, neboť může dojít k zakalení polévky.