Počet porcí: 2- 3
Doba přípravy: 30-40 minut
Chutné jídlo plné bílkovin.
Suroviny
1x sklenice Tatínkova vepřovka
1x cibule
1x stroužek česneku
250 g červené čočky (nenamáčí se předem)
600 ml vody
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce octa
olej (můžeme použít i sádlo z vepřovky)
sůl
pepř
kyselá okurka
Postup
Na oleji (sádle z vepřovky) osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme lžíci hladké mouky, zalejeme vodou.
Potom přidáme dobře propláchnutou červenou čočku, promícháme a uvedeme do varu.
Vaříme cca 20 minut až se voda vyvaří. Osolíme, opepříme a ochutíme octem.
Dáme stranou a vezmeme sklenici vepřovky, objedeme sklenici nožem, vepřovku vyklopíme a nakrájíme na plátky, které osmahneme na pánvi z obou stran.
Podáváme s kyselou okurkou.
Dobrou chuť!