Červená čočka s vepřovkou

 

Počet porcí: 2- 3

Doba přípravy: 30-40 minut

 

Červená čočka s vepřovkou

Chutné jídlo plné bílkovin.

 

Suroviny

1x sklenice Tatínkova vepřovka

1x cibule

1x stroužek česneku

250 g červené čočky (nenamáčí se předem)

600 ml vody

1 lžíce hladké mouky

2 lžíce octa

olej (můžeme použít i sádlo z vepřovky)

sůl

pepř

kyselá okurka

 

Postup

Na oleji (sádle z vepřovky) osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme lžíci hladké mouky, zalejeme vodou.

Potom přidáme dobře propláchnutou červenou čočku, promícháme a uvedeme do varu.

Vaříme cca 20 minut až se voda vyvaří. Osolíme, opepříme a ochutíme octem.

Dáme stranou a vezmeme sklenici vepřovky, objedeme sklenici nožem, vepřovku vyklopíme a nakrájíme na plátky, které osmahneme na pánvi z obou stran.

Podáváme s kyselou okurkou.

Dobrou chuť!