
Trvanlivý produkt.
Složení: Rajčatové: semolinová mouka, pšeničná mouka, pasterovaná vejce (min. 5 %), rajčata sušená (2 %), S olivovým olejem: semolinová mouka, pšeničná mouka, pasterovaná vejce (min. 5 %), olivový olej, Bazalkové: semolinová mouka, pšeničná mouka, pasterovaná vejce (min. 5 %), bazalka (1 %)
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energetická hodnota: 1404 kJ/330 kcal; Tuky: 1,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g; Sacharidy: 69 g, z toho cukry 1,4 g; Bílkoviny: 11,4 g; Sůl: 0,02 g
Postup: Těstoviny (400 g) vložte do 3 l vroucí osolené vody a vařte 8-10 minut. Občas promíchejte, sceďte.
Obsah: 400 g
Fajna pasta vyrábí vysoce kvalitní těstoviny díky použití výběrové mouky, kvalitních přísad a také pomalému způsobu sušení.
Výrobce: Fajna pasta s. r. o., Planiska 1910, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm
Fajna pasta vznikla z lásky k Itálii, těstovinám, dobrému jídlu a pití. Fajna pasta je beskydsko-italský název a v překladu znamená skvělé těstoviny. Těstoviny z Beskyd, řemeslně vyráběné podle ověřených italských receptur.
Vznikají u nás těstoviny jako - spaghetti, fusilli, fettuccine, obláčky, ale také klasické české vaječné polévkové nudle vlasové či řezané.
Prvořadá je pro nás skvělá chuť. Ta závisí na kvalitě surovin a výrobním procesu. Těstoviny vyrábíme z českých a italských surovin bez jakýchkoliv přídavných barviv či látek. Umíme těstoviny z mouky semolinové, celozrnné (špaldové a žitné) a také těstoviny ochucené zeleninou, bylinkami a kořením od regionálních farmářů.
Těstoviny i polévkové nudle jsou vyráběny metodou protlačování přes speciální matrice pomocí stroje na výrobu těstovin a poté jsou ručně uloženy na dřevěné sušící rošty. Sušení těstovin probíhá několik dní a je blízké původnímu tradičnímu způsobu sušení. Tento postup zajišťuje zachování veškerých živin a charakteristické chuti po použitých přísadách. Po usušení těstoviny ručně balíme.