
Tuto pohanku nemusíte vařit! Pohanka kroupa je stále živé zrno, které po dvou dnech vlhčení vypustí klíček délky do půl centimetru, a díky klíčku jsou v pohance nejen vitamíny a aminokyseliny, ale také enzymy. Pohanku můžeme jíst denně, mlynář Arnošt říkával: „Pohanku jsme jídávali 6x v týdnu, jen v neděli bylo maso.“
Pohanka mechanicky loupaná
Trvanlivý výrobek.
Gluten free
Země původu: Česká republika
Složení: Pohanka 100 %
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1490 kJ/355 kcal; Tuky: 4,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g; Sacharidy: 59 g, z toho cukry: 1,5 g; Bílkoviny: 16,5 g; Sůl: 0,01 g
Obsah: 400 g
Výrobce: Pohankový mlýn ŠMAJSTRLA s.r.o., Kopaná 806, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jsme mlynáři z rodu Šmajstrlů. Pokračujeme v tradici loupání pohanky mechanickou cestou tak, jako to dělali naši dědové. Dnes pohanku zpracovává a o mlýn pečuje pátý mlynář Pavel. V našem mlýně na Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm loupeme pohanku již od roku 1861 mechanickým způsobem, při němž nejsou znehodnocovány vitamíny. Naším přáním je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
Celá desetiletí se snažíme o osvětu naší pohanky a věříme v její vlastnosti, které jsou také po několik generací naší rodiny prokázány spokojenými zákazníky. Všechna pohanka od nás je čerstvá, poctivá, kvalitní a vypěstovaná našimi českými zemědělci.