
EAT-fit LOW CARB je směs vyhledávaná nejen příznivci nízkosacharidového stravování. Základem této směsi je lněná a fazolová mouka, spousta semínek, psyllium, kypřidlo a sůl. Nenajdete v ní žádné vysoce průmyslově zpracované suroviny ani přídatné látky. Přidejte vejce a jogurt, vytvarujte chléb, večku nebo bochánky a upečte v troubě podle návodu. Ve vegan variantě lze nahradit vejce aquafabou (vyšlehaný nálev z cirzny) a jogurt klasický rostlinnou alternativou. Recepty najdete na obalu.
Trvanlivý produkt.
Složení: lněná mouka, fazolová mouka, lněné semínko, slunečnicové semínko, dýňové semínko, chia semínko, psyllium, kypřící prášek (hydrogenuhličitan sodný, vinan draselný, kukuřičný škrob), himálajská sůl
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1966 kJ/470 kcal; Tuky: 23,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2,2 g; Sacharidy: 19,2 g, z toho cukry: 3,5 g; Vláknina: 32,3 g; Bílkoviny: 34,5 g; Sůl: 2,5 g
Obsah: 200 g
Výrobce: EAT-fit s.r.o., Hodslavice 392, 742 71 Hodslavice, Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh bezlepkových směsí EAT-fit se začal psát na podzim roku 2013, kdy byl v naší rodině diagnostikován první případ celiakie. Obešli jsme tenkrát obchody, přinesli si domů hromadu bezlepkových potravin a začali ochutnávat. Nejhůře dopadlo pečivo. Vakuovaně balený bezlepkový chléb není pokrm, na který by se jeden těšil. Začali jsme experimentovat a postupně vyzkoušeli celou řadu chlebových směsí bez lepku.
Pamatujeme si poctivý chléb našeho dětství, s měkkou střídkou, bublinami a křupavou vypečenou kůrkou. To byla naše meta a my se jí v rámci možností bezlepkového pečení přiblížili a vytvořili svoji vlastní směs na chléb. Tenkrát jsme žili v zahraničí a měli jsme spoustu návštěv, které jsme hostili jak jinak než naším bezlepkovým chlebem. Tady někde vznikla myšlenka začít naši směs míchat ve větším, nejprve pro přátele a pak i pro všechny ostatní.
Lepku zbavenou mouku ani přidané škroby v našich směsích nenajdete. Zjistili jsme, že to jde i bez nich. Metodou pokus-omyl jsme se propracovali ke směsím vytvořeným výhradně z přirozeně bezlepkových surovin. Díky různým kombinacím poměru bezlepkových mouk, koření a semínkům dosahujeme široké palety chutí.
Čtyřku chlebových směsí KMÍN, SLUNEČNICE, CHIA a DÝNĚ jsme doplnili o low-carb směs SEMÍNKO. A pro všestranné použití v kuchyni vytvořili přirozeně bezlepkovou alternativu polohrubé mouky směs UNIVERSAL. Následovala směs pro zahušťování, omáčky a palačinky BEŠAMEL a speciálky PERNÍČEK a LINECKÁ, které využijete v průběhu celého roku.
Máme v plánu další produkty, které Vám zjednoduší a zpestří Vaše bezlepkové pečení a vaření.