
Risotto (rizoto) je jednou z nejoblíbenějších italských klasik. Do voňavého houbového risotta jsme vybrali tu nejlepší italskou risottovou rýži Carnaroli a použili certifikované houby z Beskyd (hřib smrkový, hřib kovář, hřib hnědý a křemenáč březový). Příprava je velice snadná!
Trvanlivý produkt.
Složení: Italská rýže Carnaroli, sušená směs českých lesních hříbků 8 g (hřib smrkový, hřib kovář, hřib hnědý, křemenáč březový, polévkové koření Fajna pasta (mrkev, petržel kořen, pórek, pažitka, petržel nať, libeček), cibule, česnek, kmín, koriandr
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energetická hodnota: 1435 kJ/338 kcal; Tuky: 0,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g; Sacharidy: 74 g, z toho cukry 0,3 g; Bílkoviny: 8 g; Sůl: 0,01 g
Postup: Směs na risotto orestujte na olivovém oleji. Připravte si 750 ml vody, kterou postupně, za stálého míchání, přilévejte k rýži. Osolte dle chuti. Celková doba přípravy je 20-25 minut. Rýže je hotová, pokud je tzv. al dente. Na závěr vaření vmíchejte do risotta plátek másla a parmazán.
Obsah: 250 g
Výrobce: Fajna pasta s. r. o., Planiska 1910, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Fajna pasta vznikla z lásky k Itálii, těstovinám, dobrému jídlu a pití. Fajna pasta je beskydsko-italský název a v překladu znamená skvělé těstoviny. Těstoviny z Beskyd, řemeslně vyráběné podle ověřených italských receptur.
Vznikají u nás těstoviny jako - spaghetti, fusilli, fettuccine, obláčky, ale také klasické české vaječné polévkové nudle vlasové či řezané.
Prvořadá je pro nás skvělá chuť. Ta závisí na kvalitě surovin a výrobním procesu. Těstoviny vyrábíme z českých a italských surovin bez jakýchkoliv přídavných barviv či látek. Umíme těstoviny z mouky semolinové, celozrnné (špaldové a žitné) a také těstoviny ochucené zeleninou, bylinkami a kořením od regionálních farmářů.
Těstoviny i polévkové nudle jsou vyráběny metodou protlačování přes speciální matrice pomocí stroje na výrobu těstovin a poté jsou ručně uloženy na dřevěné sušící rošty. Sušení těstovin probíhá několik dní a je blízké původnímu tradičnímu způsobu sušení. Tento postup zajišťuje zachování veškerých živin a charakteristické chuti po použitých přísadách. Po usušení těstoviny ručně balíme.