Tlačenkový salát

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 15 minut + 2 hodiny na vychlazení

 

Tlačenkový salát

Nevšední salát!

 

Suroviny

1–2 ks sklenice Tlačenky

250 g nakládaných hub (kyselé)

1 ks cibule

ocet

sůl

pepř

 

Postup

Vychlazenou sklenici Tlačenky zevnitř objedeme nožem tak, abychom oddělili obsah od stěn sklenice.

Tlačenku ze sklenice vyklopíme, nakrájíme na nudličky a promícháme s nakládanými houbami i s nálevem.

Přidáme cibuli nakrájenou na tenké nudličky.
 
Osolíme, opepříme, podle potřeby přidáme ocet. Vše promícháme a dáme do lednice vychladit na 2 hodiny. Poté opět salát promícháme a podle potřeby dochutíme.
 
Podáváme s čerstvým pečivem a vychlazeným pivem :-)

 

Dobrou chuť!

Zdroj: igurmet.cz